GOTALOPPET » Banan

Banan

  1. Start
  2. »
  3. Banan

Banan går på härliga Gotaleden med start i Jonsered och målgång i Göteborg.

Första delsträckan går från Jonsered till Partille/Öjersjö och är en vacker naturupplevelse, mestadels på stigar i en trollskogsliknande miljö. Från starten i Jonsered är det löpning på grusvägar uppför i ca 1 km. Övergår därefter till en mer flack löpning innan du kommer fram till en brant backe vid Partille. Sträckan är ca. 6 km.

Andra delsträckan går från Partille/Öjersjö till Skatås och innehåller flera stigningar och med bestigningen av “Getryggen” som den mest spännande. Väl uppe på Getryggen möts du av en fantastisk utsikt över Göteborg. Men andra delsträckan innehåller också partier av flack löpning i en fin naturmiljö där du kan sträcka ut löpsteget och verkligen njuta av att vara ute i naturen. Sträckan är ca. 9 km.

Avslutande delsträckan går från härliga Skatås till Valhalla IP. Från Skatås friluftsområde går första delen i naturmiljö för att sedan avsluta med stadsmiljö från Örgryte in till klassisk idrottsmark och målgång på Valhalla IP. Det är den lättaste sträckan med mycket nedför i början för att plana ut till stadslöpning sista 2 kilometrarna. Sträckan är ca 5 km.

Banans GPX-fil att ladda ner.

Läs mer om etapp 3, 2 och 1 på Gotaleden.se